Man gewond bij ongeval met gasfles

HULSHOUT/LAAKDAL – Een vrachtwagenchauffeur raakte gisternamiddag rond 15.15 uur gewond bij een ongeval met een gasfles aan de Grote Baan in Hulshout.

Een chauffeur van Fons Ceunen Gascenter uit Vorst bij Laakdal reed gisternamiddag rond 15 uur met zijn met gasflessen geladen truck de Grote Baan in Hulshout op. Daar moest hij vijf volle flessen, gevuld met propaan, leveren bij het bedrijf Van Looy, een detailhandel in gasproducten, huishoudartikelen en elektronica.

Toen de leverancier de flessen van de vrachtwagen haalde, liep het mis. Een van de hoge citernes kantelde en viel op de grond. Hierbij raakte een vulkraan beschadigd, waarna het propaangas in grote hoeveelheden uit de tank spoot. De chauffeur probeerde het euvel nog te herstellen, maar hij liep daarbij brandwonden op aan de hand.

De opgetrommelde brandweer verplaatste de kapotte gastank en liet de citerne gecontroleerd leeglopen. De andere gasflessen op de truck en de uitgeladen flessen werden gevrijwaard. Een ziekenwagen kwam naar de plaats van het incident, waarna het slachtoffer voor verzorging werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Het verkeer in de omgeving van het incident ondervond nauwelijks hinder omdat de politie rond de vrachtwagen geen perimeter hoefde in te stellen.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Bedrijfsongeval

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s