Wegwerker komt om bij ongeval op A32

Havelte – Bij een zeer ernstig ongeval op de A32 ter hoogte van de afslag Havelte is vanmiddag rond één uur een 28-jarige wegwerker uit IJsselmuiden om het leven gekomen. De man, een medewerker van Aannemersbedrijf Van der Weerd uit Grafhorst, was met collega’s op de snelweg bezig met maaiwerkzaamheden.

Het ongeval ontstond toen de bestuurder van het achterste voertuig van de onderhoudsploeg, het voertuig dat voorzien is van een een waarschuwingspijl en moet zorgen voor de beveiliging, het slachtoffer aanreed. Dat gebeurde op het moment dat de inwoner van IJsselmuiden was uitgestapt om een put schoon te maken. Het 28-jarige slachtoffer werd door zijn collega aangereden, belandde onder de vrachtwagen en overleed ter plekke. De politie heeft de snelweg urenlang afgesloten voor sporenonderzoek.

In de file die direct na het dodelijke ongeval ontstond, vond een tweede ernstig ongeval plaats. Op het viaduct ter hoogte van de Pijlerbrug botsten drie auto’s op elkaar. Ook daar moesten brandweer- en ambulancepersoneel in actie komen. Bij dit ongeval raakten twee mensen gewond. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht.
Eind mei vond op de A32 ook al een ernstig ongeval plaats tijdens werkzaamheden. Toen botste een automobilist in volle vaart achterop op een pijlwagen die het verkeer waarschuwde voor de werkzaamheden.

Bron: steenwijkercourant.nl

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Bedrijfsongeval

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s