‘Nonchalant gedrag vakantiewerker kan ondernemer duur komen te staan’

Ondernemers zijn zich er niet altijd van bewust welk risico zij lopen wanneer zij de veiligheid van vakantiewerkers niet kunnen waarborgen. Volgens Wilma Frankema van accountantskantoor Accon avm kan het verzuimen van het naleven van de regels rond vakantiewerk de ondernemer duur komen te staan.
Veel ondernemers hebben in de zomer en andere drukke periodes behoefte aan tijdelijk extra personeel. Vakantiewerkers, met name scholieren en studenten, voorzien in deze tijdelijke behoefte. Door gebrek aan ervaring lopen vakantiewerkers 25% meer risico op een bedrijfsongeval dan reguliere arbeidskrachten.
­
Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Bedrijfsongeval

Slachtoffers ongeval Grolsch Veste claimen shockschade

Slachtoffers van het ongeval in stadion Grolsch Veste op 7 juli claimen shockschade. Ze hebben zich daarvoor gemeld bij letselschade-expert Yme Drost. Drost zegt via het AD dat hij vooral is benaderd door mensen die het ongeval hebben zien gebeuren. Deze mensen zouden psychisch in de knoop zijn gekomen en zijn daarvoor in behandeling. De letselschade-expert wil de werkgever en de hoofdaannemer aansprakelijk stellen. Shockschade is lichamelijke schade door het waarnemen van ongevallen of de directe confrontatie met de gevolgen ervan.

Bron: TVEnschede

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Bedrijfsongeval

Man overleeft val van dertig meter in Den Haag

Een 23-jarige bouwvakker is dinsdagochtend in Den Haag zo’n dertig meter naar beneden gevallen. De man uit Rockanje viel tijdens het opbouwen van een steiger aan de Bocht van Guinea. Hij liep diverse botbreuken en inwendige verwondingen op, meldt de politie.

De man viel rond 11.00 uur. Agenten troffen de steigerbouwer aan terwijl een bewoonster van het complex, een arts, met een andere omstander bezig was hem te fixeren. De Zuid-Hollander was bij kennis.

Brandweerlieden en agenten hebben een hek weggeknipt en struiken omgezaagd, zodat hij kon worden weggehaald. De man is vervolgens met een traumahelikopter naar een ziekenhuis gebracht.

Bron: nu.nl

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Bedrijfsongeval

Heftruckchauffeur neemt teveel hooi op de vork

Een 59-jarige Stadjer is maandagavond licht gewond gewond geraakt bij een bedrijfsongeval. Hij is met beenletsel naar het ziekenhuis gebracht.

De man reed was met zijn heftruck stalen platen aan het verplaatsen op een bedrijventerrein aan de Euvelgunnerweg. Kennelijk had hij teveel hooi op zijn vork genomen, want door het gewicht van zijn lading, kantelde de heftruck naar voren. Toen de platen van de heftruck vielen, klapte het voertuig naar achteren.

Voor controle is de chauffeur overgebracht naar het ziekenhuis.

Bron: oogtv.nl

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Bedrijfsongeval

Wegwerker komt om bij ongeval op A32

Havelte – Bij een zeer ernstig ongeval op de A32 ter hoogte van de afslag Havelte is vanmiddag rond één uur een 28-jarige wegwerker uit IJsselmuiden om het leven gekomen. De man, een medewerker van Aannemersbedrijf Van der Weerd uit Grafhorst, was met collega’s op de snelweg bezig met maaiwerkzaamheden.

Het ongeval ontstond toen de bestuurder van het achterste voertuig van de onderhoudsploeg, het voertuig dat voorzien is van een een waarschuwingspijl en moet zorgen voor de beveiliging, het slachtoffer aanreed. Dat gebeurde op het moment dat de inwoner van IJsselmuiden was uitgestapt om een put schoon te maken. Het 28-jarige slachtoffer werd door zijn collega aangereden, belandde onder de vrachtwagen en overleed ter plekke. De politie heeft de snelweg urenlang afgesloten voor sporenonderzoek.

In de file die direct na het dodelijke ongeval ontstond, vond een tweede ernstig ongeval plaats. Op het viaduct ter hoogte van de Pijlerbrug botsten drie auto’s op elkaar. Ook daar moesten brandweer- en ambulancepersoneel in actie komen. Bij dit ongeval raakten twee mensen gewond. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht.
Eind mei vond op de A32 ook al een ernstig ongeval plaats tijdens werkzaamheden. Toen botste een automobilist in volle vaart achterop op een pijlwagen die het verkeer waarschuwde voor de werkzaamheden.

Bron: steenwijkercourant.nl

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Bedrijfsongeval

Dode en zwaargewonde in Duitsland bij ongeval met tankwagen

LEUN(D) – Bij een ongeval maandagochtend met een tankwagen geladen met gevaarlijke stoffen, is op de Duitse B49 een automobilist verongelukt. De vrachtwagenchauffeur raakte zwaargewond.

De 47-jarige man uit Hadamar (Limburg-Weilburg) raakte volgens de politie op de verkeerde weghelft tussen Giessen en Leun Braunfels en botste frontaal met de tegemoetkomende tankwagen. De automobilist raakte bekneld in zijn auto en overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

De vrachtwagenchauffeur raakte bij het ongeval ernstig gewond en is naar een ziekenhuis in Weilburg gebracht.

Waarom de auto op de andere rijstrook belandde is nog niet bekend. De tankwagen was geladen met het oplosmiddel ethyclacetaat. Er is wel iets van de vloeistof weggelekt bij het ongeval, aldus de politie. De lading wordt overgeladen in een andere tankwagen daarom is de B49 tussen Biskirchen en Leun-Braunfels-Tiefenbach in beide richtingen volledig afgesloten voor alle verkeer.

Bron: transport-online.nl

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Bedrijfsongeval

Pizzakoerier lichtgewond na botsing tussen Lunteren en Barneveld

BARNEVELD – Een pizzabezorger is zaterdagavond lichtgewond geraakt bij een ongeval op een kruising tussen de Hessenweg en de Ruitenbeekweg, net buiten Barneveld.

De auto van de pizzabezorger botste op een andere wagen, waardoor het eerstgenoemde voertuig rechtop in een sloot en tegen een boom tot stilstand kwam. De pizzabezorger, die werd nagekeken door ambulancemedewerkers, had lichte verwondingen aan elleboog en been.

Na onderzoek van beide voertuigen is besloten om ter plaatse een ‘reconstructie’ uit te voeren, omdat de bestuurders twee verschillende verhalen hadden. Hieruit bleek dat de twee voertuigen na de botsing zijn gaan tollen, en de oriëntatie van de bestuurders niet goed was.

Bron: dichtbij.nl

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Bedrijfsongeval